Artikel

LET’S TALK ABOUT MENTAL HEALTH

1255 views

Woensdag 3 maart 2021 | Door: Norma Gogar
Let’s talk about mental health, maar praatjes vullen geen gaatjes. Mocht je denken dat je rustig achterover gaat leunen om het zóveelste zelfhulp-artikel te lezen, en er vervolgens niets mee te doen, Think again! Ik ben van mening dat je bent wat je doet, en niet wat je leest. Hold up, wait a minute, wie ben ik om dat te zeggen?

Ik ben Norma Gogar, lifestyle coach. De afgelopen jaren heb ik wereldwijd diverse succesvolle mensen in het hoger segment mogen coachen, zoals artiesten, atleten en CEO’s op het gebied van geluksbeleving en het maximaliseren van potentie. Andersom heb ik ook  veel van hen geleerd. Van ieder persoon leer ik iets nieuws.  But enough about me. Dit artikel gaat om jou. Wanneer je meer over mij wilt weten, kijk op normagogar.com .

Hoe voel jij je de laatste tijd? Als ik alle nieuws berichten en verhalen om mij heen moet geloven, zorgt de lockdown voor niet veel goeds onder  jongeren.

Toch zijn er genoeg young entrepreneurs die een booming business opzetten, juíst in deze corona crisis. Waar komt hun drive vandaan? Het antwoord is heel simpel. Ze laten motivatie niet afhangen van externe omstandigheden. Het mooie van omstandigheden is dat je ze kunt creëren.

“De belangrijkste omstandigheid in je leven waar je 100% invloed op hebt, is je gemoedstoestand. Vanuit hier vind je nieuwe inspiratie, geluk en doorzettingsvermogen, ook in deze tijd.”

– Norma Gogar

Laten we direct met deze wetenschap aan de slag gaan.

Ik geef je vier super simpele, maar krachtige mood boosters. Ze zijn zelfs ZO makkelijk dat er geen excuus bestaat om ze te skippen. Beloof mij dat je deze boosters minstens één week volhoudt (even when ya don’t don’t feel like it), en ik beloof jou resultaat. Dit wordt jouw EMPWR Week!

Tip 1 : Magical Playlist

Zet even alles direct opzij, en maak nu jouw eigen magical playlist met minimaal tien feel good nummers. Niets is zo magisch als muziek. Kies niet zómaar tien liedjes. Kies vijf nummers die je herinneren aan de tot nu toe beste periode(s) van je leven en vijf nummers die passen bij wie jij in de toekomst wilt zijn. Done? Zet ‘m direct op terwijl je verder leest.

Tip 2 : Breath Work

Mobiel op flight mode, en je timer op 3 minuten.

Ga in een comfortabele houding zitten en adem drie keer diep in en uit. Sluit daarna je ogen en adem gedurende 3 minuten, 5 tellen in en 5 tellen uit.  Maak je niet druk over de ademhalingstechniek. Doe gewoon wat goed voor jou voelt .

Tip 3: Sleep Better

Behandel je bedroom als Holy Ground en niet als Ground Zero, want dit is waar je de meeste feel good winst kunt behalen.

Let op, beter slapen staat niet synoniem aan méér slapen.

De sleutels tot energiek wakker worden, zijn de mooie gedachten die je meeneemt naar bed (en natuurlijk de smartphone die je achterlaat, but that’s a tough one, I know).

Schrijf voor je naar je naar bed gaat je to-do list voor de next day. Doe dit niet in bed, en laat dit lijstje buiten je slaapkamer.

Zet je wekker. Ook als je dit normaal gesproken niet nodig hebt. Onderzoek wijst uit dat je zonder wekker onbewust bang bent niet op tijd wakker te worden en daardoor minder diep slaapt. Hierdoor wordt je vermoeider wakker en heb je de hele dag door minder energie en motivatie.

Maak zodra je in bed ligt met gesloten ogen een Mental Movie van positieve dingen waar je de volgende dag naar uitkijkt. Waarom wil je graag wakker worden?  Speel niet je ‘To Do’ list voor de volgende dag af, tenzij er activiteiten op staan waar je naar uitkijkt. Probeer deze positieve gedachten te visualiseren tot je in slaap valt.

Nog energieker wakker worden? Laat de gordijnen open. Wakker worden met natuurlijk daglicht heeft een positieve werking op je gemoedstoestand, en energielevel.

Tip 4: Maak een Vision Board

Een Vision Board is een tool die je helpt bij het manifesteren van jouw droomleven. Dit is meer dan alleen het plakken van plaatjes. Begin aan je vision board met positieve energie. Bad mood? Wacht dan liever tot een beter moment. Plak in je EMPWR Week per dag minstens één plaatje wat resoneert met jouw gevoel op je Vision Board. Meer mag natuurlijk ook, maar dat is niet het doel. Wanneer je iets spot in je lifestyle dat niet in lijn is met jouw vision board, en dus jouw visie, get rid of it. Meer leren over de kracht van Vision Boards? Check out visionboardacademy.nl.

51 Vision Board Ideas for Your Important Goals in 2021 | Vision board inspiration, Vision board examples, Making a vision board

Begin direct met jouw EMPWR Week. Gebruik deze tips vanaf vandaag iedere dag de komende 7 dagen en let me know how it goes @normagogar

#EMPWRweek 

Vragen? DM instagram.com/normagogar

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail