Artikel

FunX en Albeda gaan samenwerking aan om jongeren een betere toekomst te bieden

1255 views

Op 14 april heeft FunX de samenwerking met Albeda officieel gemaakt. Tijdens een live event op locatie van Albeda heeft een ondertekening plaatsgevonden. John Olivieira bestuursvoorzitter Stichting G4-Radio (gedeeld merkeigenaar FunX) en Ron Kooren (voorzitter college van bestuur Albeda) delen dezelfde doelstelling: “Met dit partnership zorgen we er middels events en workshops voor dat jongeren de juiste tools krijgen om hun doelen te bereiken en de beste versie van zichzelf te worden.”

Albedastudenten Chaima en Gerard vertellen hoe belangrijk het is voor studenten dat er (online) events worden georganiseerd, waarbij jongeren in een open sfeer gedachten kunnen uitwisselen en zichzelf kunnen zijn. Chaima gaf aan dat ze bij Albeda Next heeft geleerd om haar stem te laten horen en minder onzeker te zijn.

Ron Kooren benadrukte tijdens het event dat we in een tijd leven waarin veel strijd gaande is en veel wordt gepolariseerd. Albeda en FunX zijn inclusief, iedereen doet ertoe en mag er zijn: “Daarom vind ik het belangrijk dat we op onze school een beweging hebben als Albeda Next, waar studenten van al onze opleidingen welkom zijn en actief mee kunnen doen met de events.”

John Olivieira

De samenwerking tussen FunX en Albeda richt zich op de volgende 3 pijlers:

Pijler 1: Albeda Next

Albeda Next en FunX organiseren (online) events met inspiratietalks en workshops voor studenten van Albeda. Hierbij staat steeds één van de 21st century skills centraal. Bijvoorbeeld een ondernemende mindset, mediawijsheid, samenwerken, digitale vaardigheden en netwerken. Op deze manier wil Albeda samen met FunX studenten inspireren en motiveren om, ook in coronatijd, zelf met deze vaardigheden aan de slag te gaan.

Pijler 2: Identity Talks – De stem van de jongeren

FunX en Albeda Next gaan gezamenlijk een reeks ‘talks’ te verzorgen waarbij jongeren de gelegenheid krijgen hun stem te laten horen over allerlei onderwerpen die spelen in de maatschappij. De eerste Identity Talk vindt plaats op 15 april tussen 15.00 en 16.00 uur met als onderwerp Mental Health. Klik hier om de beelden terug te kijken. Steeds meer jongeren kampen vanwege de coronacrisis met mental health issues en vinden het moeilijk om het hierover te hebben. Tijdens de Identity Talk wordt het taboe doorbroken middels een panelgesprek tussen studenten en rolmodellen.​

Pijler 3: Netwerken en beroepspraktijk

FunX zet zich in om het stage-aanbod voor studenten van Albeda te vergroten. Daarnaast wil FunX jongeren verbinden aan haar netwerk van ondernemers en bedrijven. Bijvoorbeeld door samen met Albeda evenementen, programma’s of workshops op te zetten ter bevordering van praktijkervaring bij jongeren en de juiste matching tussen studenten en bedrijven.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail